ikon+36 30 754 2689|ikoninfo@ojtoziadrienn.hu|ikonfacebookikonkeresés
0

blokk címe

blokk tartalma

Írásaim

Sai Baba tanításai

Élt Indiában egy csodálatos spirituális tanító, Bhagavan Sri Sathya Sai Baba, aki 1926. november 23-án született és már gyermekkorában különleges képességekkel rendelkezett. Egész életét Isteniségének megnyilvánulásai jellemzik.
Sathya Sai Baba India egész területén kórházakat, általános, közép és felsõfokú iskolákat alapított, ahol a gyógyítás és oktatás teljesen ingyenes.
Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követõket gyûjtsön maga köré, hanem hogy a szívekben meggyújtsa a szeretet tüzét, hogy még nagyobb fénnyel ragyogjon.
A vallások egységét hirdette, azaz arra ösztönözte az embereket hogy lássák meg az egységet, szeretet mindenben és mindenkiben. Mindegy hogy ki miben hisz, vagy milyen vallásnak kötelezte el magát hiszen mindennek ugyanaz az valódi lényege.

" Csak egyetlen vallás létezik: a szeretet vallása"

 "Tartsanak ki meglévõ hitük mellett, és azt erõsítsék."

Lenyűgözõ személyiségének hatására világszerte mindenütt, Sai Központok ezrei alakultak, ahol a hívők az Ö tanításait, követik és széleskörű közösségi munkát, folytatnak.

Öt alapvető emberi értéket hírdetett, melyek célja hogy átformálják az egyéniséget és karaktert. Az emberi értékek gyakorlásával megoldjuk a minket körülvevő gondok sokaságát, amelyekkel a mai világunkban szembesülni kényszerülünk.

 

1. Az Igazság a bennünk lévő Élet Eredete. A lényegben egyek vagyunk.

Az Igazság, a mindannyiunkat mozgató alapvetõ élet-elv. E nélkül nem élhetünk. Ha egyszer megszűnnénk létezni, a világ is megszűnne velünk együtt. Ez az alapvetõ élet-elv nem más, mint az emberi Lélek, a minden élõlényben lakozó Isteni szikra.
Ez az Igazság a forrása mindennek; ez az erõ készteti dobogásra a szívet, lélegzésre a tüdõt és működésre a szervezetet. Az emberi értelem feladata ennek az igazságnak a felismerése. 

" Az igazság: felszabadulás, hatalom és szabadság; Az igazság az Isteni fény!"

 

2. A Becsület a cselekedetekben megnyilvánuló igazság.

A szívből fakadó tiszta gondolatot a gyakorlatban becsületnek fogják nevezni. Magában foglalja az olyan cselekedetek elkerülését is, amelyek másokat megbántanak.
A becsület a világ alapja s hogyha tiszteletben tartjuk, akkor boldogok leszünk.
A becsület igazmondás, az erkölcs útja és az erény, a béke, az igazság és kitartás jellemzi. Mindennapi gyakorlatban amikor a cselekedet a szív mélyéről, a Lélek valóságából fakad, akkor minden cselekedeten rajta van a becsület bélyege.

" A Becsület: A Gondolat, a Szó és Tett harmóniája."

 

3. A Béke a nyugalom, a kiegyensúlyozottság és a szabadság, amely nem ismeri az érzelmek ingadozását.

Az ember bármit is gondol és tesz, azt valójában a béke érdekében teszi de sokszor a kifogyhatatlan vágyak miatt elkerüli őt a béke
A béke által megérezhetjük a teljesség pillanatát, amikor meghallhatjuk a boldogító benső irányítást.

"Ha szeretet él a szívben, jó lesz a jellem,
 Ha jó a jellem, harmónia lesz a családban,
 Ha harmóniában él a család, harmónia lesz a nemzetben.
 Ha harmóniában él a nemzet, béke lesz a világon."

 

4. A Szeretet tiszta érdektelenség, amely a szívünk legmélyéből fakad.

Azok a cselekedetek, amelyek a szeretet ternészetes lelkesedéséből fakadnak sokkal értékesebbek, mint amelyeket csupán kötelességből végeznek.
Az élet legnagyobb kihívása: Szeretetben élni.
A szeretet érinti az élet minden formáját. Olyan tulajdonság, amit ha megosztunk, akkor gyarapodik. A szeretet segít legyőzni a félelmet, kifejleszt egy magasabb szintű megértést és értékelést.
Minden tevékenység, melyet a természet törvényei szerint végeznek, harmóniát teremt a lények között, és a Szeretet formája alatt eléri a Tudatot.

"A Szeretet, mint gondolat, az az Igazság.
 A Szeretet, mint cselekedet, az a Becsület.
 A Szeretet, mint érzés, az az erőszak-nélküliség.
 A szeretet, mint megértés, az a Béke."

 

5. A minden élőlény iránti tiszteletnek elsődleges erkölcsi alapja az Erőszak nélküliség.

A szó igazi értelme; nem bántalmazni másokat, jóindulattal bírni minden teremtmény iránt. Az erőszaknélküliség az emberi tökéletesség legfontosab foka. Megérteni, hogy az ember kötelességgel tartozik minden iránt, ami a világmindenségben létezik. Megérteni hogy nagysága abban áll ha a túlélésért a lehető legkisebb kárt okozzuk.
Az Igazság megnyilvánulása a Becsületben, a Szeretetben, a Békében; ennek eredménye: Az erőszak nélküliség.
Ez az emberi érték nem csupán a fizikai formákra vonatkozik, hanem ide értendő a gondolat, a szó és a tett is.
Az Emberi Értékek eszközöket nyújtanak ahhoz, hogyan őrizzük meg a benső békénket, az örökségként magunkkal hozott nyugalmi állapotot életünk minden helyzetében.
 

Áldás!

További írásaim

helykitolto kép

A gyors stresszkezelésről

Életünk során gyakran kerülünk olyan helyzetbe, ami próbára teszi tűrőképességünket, vagy ami félelmet, feszültséget, dühöt kelthet bennünk. Mindezek az érzések természetesek, hiszen ellentétekkel teli világunkban nem érezhetjük mindig a legjobban magunkat. Kérdés az, hogy mit kezdünk felmerülő negatív érzéseinkkel, mennyire engedünk teret azoknak, és hogyan tudjuk kezelni, átalakítani érzéseinket. Nagyon sok hatásos módszer létezik, amivel elengedhetjük sérelmeinket és meggyógyíthatjuk lelkünket, ...

helykitolto kép

A Hooponopono-ról

A Ho'oponopono ősi hawaii problémamegoldó technika mely azt jelenti: "hibát kijavítani".
A Ho'oponopono az ürességbe visz bennünket, zéróra, így az Inspiráció is megjelenik az életünkben, hogy vezessen bennünket. Így lehetünk a megfelelő időben a megfelelő helyen.
Tudatalattinkban számos olyan program rögzülhet mely nem válik javunkra. A Ho'oponopono megtanít minket mindezek törlésére.
Használhatjuk ezt a technikát saját magunk tisztítására, ha egy másik embertársunkkal vagy helyzettel kapcsolatban negatív ...

helykitolto kép

A szeretetnyelvekről

Emberi kapcsolataink által szebbé, teljesebbé tehetjük egymás életét.

Családunkkal, barátainkkal, házastársunkkal együtt megélni az élet misztériumát, örömeit felemelő, mégis épp legfontosabb kapcsolataink okozzák a legnagyobb fájdalmat időnként. Hogy miért is? Hiszen mindenki ugyanarra vágyik: hogy szeressék és elfogadják.  Miért nem tudjuk akkor ezt megtapasztalni a mindennapokban?  Egy asszony,aki mindent megtesz párjáért vajon miért nem látja ennek eredményét társán? Miért elégedetlen ...

helykitolto kép

Egyszerű tisztító kúrák

Időnként ajánlatos testünket megtisztítani a felgyülemlett lerakódásoktól, méreganyagoktól. Gondoljunk csak bele, ha környezetünkre nem vigyázunk hogyan néz ki egy idő után? És vajon a testünknek nincs-e ugyanúgy szüksége ápolásra, tisztításra? Képzeljük el, hogy egy kádat teleengedünk tiszta vízzel, melyben aztán alaposan megmosakszunk, azonban a vizet nem engedjük le. Másnap újra fürödni készülünk és mivel kihült a tegnapi vizünk, öntünk rá meleget, hogy kellemes hőmérsékletű legyen. Amikor ...

helykitolto kép

Gondolatok, idézetek

Képzeld el, hogy egy koszos, átláthatatlan ablak előtt állsz, ami rendkívül zavar és nyomaszt.
Aztán egyszer csak rájössz, hogy az ablak mellett találsz tisztító folyadékot és papírt, rongyot is.
Elkezded az egész ablakot nagy lendülettel törölni, de az először csak még koszosabbnak tűnik. Összezavarodsz, de mégis folytatod.. és amint egyre több folyadékot és egyre több papírt használsz el, annál tisztábbá válik az üveg..
Míg végül az egész ablak ragyog, csillogó tiszta lesz és Te ...

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Iratkozz fel hírlevelemre!

Ha szeretnél havonta pár alkalommal hasznos információkat, segítő írásokat kapni tőlem és programjaimról értesülni, akkor iratkozz fel hírlevelemre az alábbi űrlapon!
Google reCaptcha által védett űrlap (adatvédelem, ászf)

Videóimért látogass el youtube csatornámra!

telefon ikon+36 30 754 2689e-mail ikoninfo@ojtoziadrienn.hufacebook ikonfacebook